در صنایع مختلف دارند. رنگ دانه ها یا پیگمنت ها دارای دو نوع آلی و معدنی می باشند. در صنعت بتن رنگدانه یا پیگمنت های معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. از خصوصیات این نوع پیگمنت می توان به دوام رنگ بالا در برابر تابش خورشید ، مات بودن ، تنوع رنگ ، عدم تاثیر در کیفیت بتن و ... اشاره کرد. شما می توانید برای تهیه انواع رنگ یا پیگمنت بتن با گروه تجاری و بازرگانی رایحه بتن سبز تماس بگیرید.
گروه تجاری بازرگانی رایحه بتن سبز ، بخش بازرگانی مجموعه کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران می باشد که با هدف ایجاد مرکز داد و ستد مصالح ، تجهیزات و ملزومات بتن ریزی در سطح کشور طرح و پی ریزی گردیده است. این مجوعمه با اتکا به دانش فنی و تجارب چندین ساله خود و شناخت نیاز صنعتگران بتن ، اقدام به ارائه خدمات تولید ، واردات و بازرگانی در زمینه انواع محصولات مصرفی و تجهیزات مورد نیاز در پروژه های ساخت و بهره برداری سازه های بتنی می نماید. در این راستا گروه تجاری بازرگانی رایحه بتن سبز ، افتخار دارد تا خدمات خود را در زمینه ارائه بتن آماده استاندارد و مهندسی در سطح استان تهران و البرز ، انواع افزودنی و محصولات شیمیایی ساختمان و بتن ، فروش عمده سیمان ، ماله های پروانه ای و شمشه های ارتعاشی ، مصالح درزبندی ، اسپیسر های بتنی و پلاستیک ، رنگ دانه های بتنی ، مصالح تخصصی تعمیر و آب بندی سازه های بتنی ، مصالح مقاوم سازی سازه های بتنی ، انواع ویبراتور ، قالب های پلاستیکی بتن ، سیلو و بچینگ های کارکرده ، تجهیزات و مصالح بتن ریزی در هوای سرد و گرم ، نرم افزار های بچینگ و آزمایشگاه های بتن ، سیستم توزین افزودنی های بتن ، مشاوره و راه اندازی خط تولید افزودنی های بتن و فرمولاسیون ، واتراستاپ های هیدروفیلی و بنتونیتی ، پمپ و پکر های تزریق رزین های اپوکسی و پلی یورتان و ... به متخصصین ، شرکت ها ، بتن های آماده ، مجریان فرآیند های مرتبط با بتن اقدام نماید.
شما می توانید برای مشاوره و اخذ خدمات در زمینه های مذکور با بخش بازرگانی کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ( 09022424865 –09120916273-44618462) تماس حاصل فرمایئد.
رنگ دانه های افزودنی بتن
شرح : معمولا مواد رنگی را به دو دسته پیگمانها ( رنگدانهها ) و رنگها طبقهبندی میکنند. رنگدانه با رنگ متفاوت میباشد. تفاوت آنها در این است که رنگ بایستی توسط ماده مورد رنگرزی جذب شود در حالیکه رنگدانه فقط سطح جسم را رنگی میکند. رنگدانهها در آب نامحلول هستند. اما میتوان آنها را مانند رنگدانههای مورد مصرف در نقاشی ، توسط حلال مناسبی به صورت سوسپانسیون در آورد.
اگر ساختمان شیمیایی رنگدانه را بتوان اندکی تغییر داد بطوری که در آب انحلال پذیر گردد، در اینصورت ممکن است بتوان آن را به عنوان رنگ در رنگرزی مصرف کرد.
تاریخچه : پیدایش پیگمانهای جدید در طول زمان به کندی صورت گرفت. بعد از سنتز اولین رنگ مصنوعی توسط "ویلیام پرکین" در سال 1856 متعاقباً در اوایل قرن بیستم ، پیگمانهای مصنوعی آلی تهیه و به بازار عرضه شدند. این پیگمانها دارای اهمیت خاصی بودند، زیرا علاوه بر موارد استعمال پیگمانهای معدنی ( لاکها ، رنگهای روغنی ، صنعت چاپ و … ) در رنگرزی الیاف و منسوجات هم بکار میرفتند. یکی از مهمترین اکتشافات در مورد پیگمانهای آلی ، کشف پیگمانهای فتالوسیانین در سال 1935 توسط شیمیدانهای شرکت رنگرزان اسکاتلند بود.
رنگدانهها :
رنگدانهها یا پیگمانها ، مواد جامد تزئینی هستند که در شکل و اندازههای مختلف در حلالهای مربوط به حالت معلق تهیه و بکار میروند و مشتمل بر مواد سیاه – سفید و رنگی بوده ، موارد استفاده زیادی در رویه زدن ، رنگرزی انبوه و دیسپرسیون در هوا دارند.
انواع رنگدانهها :
معمولاً رنگدانهها را براساس انواع شیمیایی به رنگدانههای معدنی یا آلی طبقهبندی میکنند، اما این رنگدانههای آلی یا معدنی میتوانند طبیعی یا سنتزی باشند.
رنگدانههای طبیعی و مصنوعی :
رنگدانههای معدنی طبیعی از پوسته زمین استخراج میشوند، خرد شده ، شسته شده ، از لحاظ اندازه درجهبندی میشوند. غالباً برای این رنگدانههای طبیعی ، معادل مصنوعی هم وجود دارد، یعنی رنگدانه از اجزاء دیگری در اثر یک فرآیند شیمیایی ساخته میشود. ظاهراً از نظر شیمیایی با نمونه طبیعی یکسان است، ولی اغلب خواص متفاوتی دارد و معمولاً به خاطر شکل بلوری مطلوبتر ، خلوص بیشتر و دانهبندی مطلوبتر ، مرغوبتر از نوع طبیعی می باشد.
رنگدانههای معدنی طبیعی که هنوز اهمیت دارند، از خانواده اکسید آهن میباشند که عبارتند از: گل اخرا ، گل ماشی (خاک سرخ) ، اخرای زرد ، اکسیدهای آهن قرمز زرد و سیاه.
رنگدانههای آلی :
امروزه رنگدانههای آلی به مراتب بیشتر از رنگدانههای معدنی میباشند. بعضی از جدیدترین رنگدانهها ساختمان آلی فلزی دارند. بیشتر رنگدانههای آلی ، مواد شیمیایی آلی هستند که روی یک هسته معدنی هیدروکسید آلومینیوم رسوب داده شدهاند. از مهمترین رنگدانههای آلی میتوان به گروه فتالوسیانینها اشاره کرد که طیف رنگهای آبی و سبز را در بر میگیرند و فتالوسیانین مس ، رنگدانه آبی میباشد که به علت خواص مقاومتی خوب در برابر عوامل مختلف ، یک رنگدانه با ارزش به شمار میرود.
فتالوسیانینها را از فتالیک و اوره سنتز میکنند. رنگدانههای آلی ، به صورتی که امروزه در صنعت استفاده میشوند، در طبیعت یافت نمیشوند و تقریباً همه آنها سنتزی میباشند.
عمدهترین رنگدانههای معدنی:
پیگمانهای سفید
پیگمانهای قرمز سرنج
شنگرف
پیگمانهای زرد و نارنجی CdS
پیگمانهای آبی
پیگمانهای لاجورد یا اولترامارین
پیگمانهای سبز Cr2O3
کاربرد عمده پیگمانها :
موارد استعمال عمده پیگمانها در لاکها ، رنگهای روغنی ، ورنیها ، رنگهای سلولزی ، رنگهای پلاستیکی ، مرکبهای چاپ و رنگرزی کاغذ و تاسیسات آهنی میباشد. صنایع پوششی عمدهترین موارد استعمال پیگمانها میباشد. امروزه پوشش سطح وسایل فلزی و چوبی بناها ، وسایل نقلیه و … اهمیت فراوانی دارد زیرا این وسایل توسط رنگ از عوامل مختلف مثل هوا ، رطوبت و ترکیبات شیمیایی محافظت میشوند. در رنگ زدن اشیا به زیباتر شدن آنها کمک میکند.
بسته بندي :
رنگدانه ها ، در کیسه های 25 یا 50کیلوگرمی عرضه می گردد.
انبار داري :
در محیط خشک و به دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری شود.
عمر نگهداري :
در محیط سرپوشیده خنک ، به دور از رطوبت و در بسته بندي اوليه تا 12 ماه قابل استفاده ميباشد .
ایمنی :
رنگ دانه ها ماده ای کم ضرر می باشد. در شرایط عادی آسیبی به پوست نمی رساند. اما به عنوان یک ترکیب شیمیایی و رعایت موارد احتیاطی برای جلوگیری از تماس با پوست و با چشم از دستکش های محافظ و عینک استفاده شود و یا پس از تماس مستقیم با پوست و یا چشم با آب شسته شود.
خدمات فني :
بخش فني شرکت رایحه بتن سبز ( کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران ) در جهت استفاده صحيح از مواد خود ، آماده همكاري و انجام خدمات ميباشد .